Terug naar… 19 december 1896

Er is een moord gepleegd! Gisteravond werd in de Van Eeghenstraat een dode vrouw gevonden van ongeveer dertig jaar. Zij is door bloedverlies overleden. Haar identiteit is onbekend en dus heeft de politie een signalement uitgegeven:

Zij is niet groot, heeft donker blond haar, is gekleed in een japon zwart met witte stippels, zwarten mantel. Deze kleeren zijn rouwkleeren. Een zakdoek is gemerkt H.

De krant weet verder het volgende te melden:

Zij had een diepe wond aan den rechterkant van den hals, doch scheen nog een eindweegs geloopen te hebben vóór zij neerzonk, ten minste er waren bloedsporen op de straat zichtbaar.

Rechercheurs gingen op onderzoek uit en spraken een meisje dat vertelde dat ze vlak voor de moord is aangesproken door een man…

dien men houdt voor den dader, en die door haar wordt beschreven als tamelijk lang, eenigszins gezet, met donkeren opgedraaiden knevel. Hij zou gekleed geweest zijn in een lange jas, grijsachtigen broek en met een deukhoed. Hij had tot het meisje onzedelijke praatjes gericht, maar haar verder ongemoeid gelaten.

Het lichaam van de vrouw is naar het politiebureau aan het Leidseplein gebracht. Niemand heeft echter een vermissing doorgegeven:

Vermoedelijk moet het slachtoffer dus wel alleen gewoond hebben, daar het anders moeilijk te onderstellen is, dat geen harer huisgenooten een onderzoek instelde. Hoe het zij, men had van nacht nog geen inlichtingen, noch omtrent den moordenaar, noch omtrent de vermoorde.

Bron

  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • PDF