Terug naar… 25 september 1896

Het is een ontzettend belegen ontsnappingsmethode: zeggen dat je naar het toilet moet en dan proberen weg te glippen. Zouden er echt agenten zijn die gevangenen hiermee weg laten komen? Ja dus:

Door de politie is in de Oude Looierstraat een man aangehouden die verdacht werd van diefstal van rijwielen. Hij werd naar het politiebureau op het Leidscheplein gebracht. Hier verzocht hij zich te mogen begeven naar het privaat, hetwelk hem werd toegestaan, onder dien verstande, dat een agent met hem mede ging, om voor den deur post te vatten. Juist op dat oogenblik bracht een agent een arrestant binnen en verzocht zijn collega, die op post stond, zich met den arrestant verder te bemoeien, van welke gelegenheid de vermoedelijke dief gebruik maakte om te ontsnappen. Men stelde onmiddellijk in de omgeving van het gebouw een onderzoek in, doch vergeefs. Men heeft tot nu zijn spoor niet gevonden.

Bron

  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • PDF
Categorie├źn Blog