Terug naar… 27 augustus 1896

De krant bevat een gezondheidsadvies over het eten van appels en peren:

Nu appelen en peren weer aan de markt zijn, is het wellicht goed opmerkzaam te maken op een bijzonderheid die bij beide vruchtsoorten gevonden wordt, waardoor bij lieden met niet al te sterke maag menige ongesteldheid is ontstaan. Aan de peren en appelen bemerkt men namelijk dikwijls ruwe zwarte plekken, waarop men bij ‘t verorberen der vruchten meestentijds geen acht geeft. Wetenschappelijke onderzoekingen hebben evenwel duidelijk aangetoond dat die plekken ontstaan door zwammen, die zeer nadeelig op de spijsvertering kunnen werken. Het is daarom aan te raden dergelijke vruchten geschild te gebruiken, wat voor hen die een zwakke maag hebben trouwens toch dringend aan te bevelen is, omdat de vruchtenschillen, vooral die van appelen, zeer moeielijk verteerbaar zijn.

Daarnaast een kort en komisch berichtje over een dienstbode die wel heel snel in de fout gaat:

Door een bewoner der Rapenburgerstraat is aangifte gedaan, dat een nieuwe dienstbode, die pas een uur in hare betrekking was, met de kleeden die zij zo[u] gaan uitkloppen, spoorloos is verdwenen.

Bron

  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • PDF
Categorie├źn Blog