Terug naar… 12 augustus 1896

In Rotterdam is de politie zo vriendelijk om de huizen in de gaten te houden van gefortuneerde Nederlanders die op vakantie zijn:

Jaarlijks wordt te Rotterdam aan het centraal bureau van politie een bijzonder toezicht georganiseerd om een oog in het zeil te houden op de huizen van ingezetenen, die tijdens de zomermaanden voor korteren of langeren tijd de stad verlaten. Behalve dit toezicht is er nog bovendien een toezicht gelast van de respectieve afdeelingen uitgaande. Met loffelijken spoed geven nu velen, die de stad verlaten, kennis van hun vertrek aan de politie, soms met vermelding van datum van terugkomst, doch de meesten denken hieraan niet, of weder hun huis betrokken hebbende, vergeten zij daarvan melding te doen.

Het gevolg hiervan bleef natuurlijk niet uit en zoo gebeurde het Zondagavond, dat de rechercheurs, aan wie speciaal dit toezicht werd opgedragen, in een huis, bij hen opgeschreven als een pand waarvan de bewoners op reis waren, licht zagen branden. Onmiddellijk denkende aan inbrekers en dieven, namen zij hunne maatregelen, om daarna aan te bellen. Het bleek nu, dat de bewoners zonder kennis te hebben gegeven teruggekeerd waren, en deze toonden zich ontstemd dat zij in hun nachtrust gestoord werden. lets dergelijks overkwam der Rotterdamsche politie sedert Zaterdagavond driemaal.

Die stomme politielui ook. Hoe durven ze te denken dat er inbrekers in je huis zijn omdat jij vergeten bent ze te vertellen dat je weer thuis bent! En dan zijn ze ook nog eens zo brutaal om bij je aan te bellen omdat ze zo goed mogelijk hun werk proberen te doen… Hoe onbeschoft!

Bron

  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • PDF