Terug naar… 27 juni 1896

Een meisje uit Rijp valt na een succesvolle weddenschap door de mand… Of eigenlijk: uit de mand. En ze valt ook niet, maar ze wordt er uit gehaald. Van de trambeambten kon ze in ieder geval naar de pomp lopen. O, wacht: de pomp stond al bij haar in de buurt… Ik geef het op. Hier is gewoon het bericht:

Woensdag had aan het station Schermerhorn der Noordhollandsche Stoomtram een voorval plaats dat nogal vroolijkheid verwekte. Een meisje uit Rijp van misschien twintig jaar had, naar aan de N.R.C. wordt gemeld, een weddenschap aangegaan, dat zij zich als vrachtgoed per tram in een mand naar Schermerhorn zou laten vervoeren. “Ze zullen me niets doen!” had ze gezegd en was in de mand gekropen, die natuurlijk in een goederenwagen geplaatst werd. De mand en haar inhoud werd geadresseerd aan een inwoner van Schermerhorn en behoorlijk toegedekt. Te Schermerhom werd zij gelost en op het perron van het station voorloopig neergezet, ongelukkigerwijze echter in de onmiddelijke nabijheid van de pomp, waaruit de locomotief zoo noodig water ontvangt. Een paar trambeambten, die iets van het zaakje moeten geweten hebben, schoven de mand nu juist onder de waterpijp der pomp en gingen toen pompen. Toen kon de vermetele reizigster zich niet meer stilhouden; onder veel pret der omstanders werd zij uit de mand gehaald, waarna zij half doornat te voet naar Rijp terugkeerde. Doch ze had er vijf rijksdaalders mee verdiend, zeide ze. 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • PDF
Categorie├źn Blog