Bellen met een bekende Nederlander

Ik kijk op dit moment naar Nederland helpt Haïti (vergeet niet te geven!). Een van de presentatoren is Jeroen Pauw. Zonet zag ik hem een oproep doen om te bellen naar het speciale nummer dat in het leven geroepen is om donaties door te geven. Ik moest gelijk denken aan de tsunami-actie van een paar jaar geleden. Pauw presenteerde toen op hetzelfde moment het geweldige radioprogramma Storing. Tijdens de show ging hij bellen naar het donatie-nummer. Op licht-ironische wijze voerde Pauw vervolgens een gesprek met de onbekende belpanel-medewerker die opnam:

Man: Goedenavond. Met Kees de Groot.
Jeroen: Kees de Groot? Waar kan ik jou van kennen?
Man: Eh? Wat bedoelt u?
Jeroen: Ik spreek toch met een bekende Nederlander?
Man: Nee. Sorry. Ik ben geen bekende Nederlander.
Jeroen: Maar op TV zie ik dat er alleen maar bekende Nederlanders in het belpanel zitten. Waarom krijg ik jou dan aan de telefoon?
Man: Tsja, ik zit in een ander belpanel.
Jeroen: Een ander belpanel?
Man: Ja, er worden meerdere belpanels ingezet.
Jeroen: En zit je wel in de studio?
Man: Nee, ook niet. Wij zitten ergens op een bedrijventerrein in Amsterdam.
Jeroen: Maar ik wil graag een bekende Nederlander spreken.
Man: Dan moet u het gewoon nog een keer proberen, vrees ik.
Jeroen: Nou, tot ziens dan maar.

Daarna deed Pauw nog een aantal pogingen. Telkens kreeg hij een onbekende Nederlander aan de lijn. Ontzettend geestige radio.

  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • PDF