Terug naar… 28 oktober 1896

De krant bevat vandaag een hilarisch en ietwat tragisch interview (overgenomen uit Paris-Vélo) met de 23-jarige Jaap Eden, de meest succesvolle Nederlandse sportman van dit moment: — “Hoe en waarom zijt ge wielrenner geworden?” — “Uit liefde voor de sport.” — “Wat deed ge voor dien tijd?” — “Niets”. — “Wat zegt de familie er … Lees verder “Terug naar… 28 oktober 1896”

Terug naar… 25 oktober 1896

Het lijkt wel of Sinterklaas steeds vroeger begint. De krant van vandaag bevat namelijk een lang stuk waarin Amsterdamse ondernemers de lezers alvast attent proberen te maken op de potentiële sinterklaascadeaus die ze aanbieden. De stijl is verhalend en extreem wijdlopig. Zo wordt met komische overdrijving beweerd dat van ‘s morgens vijf tot ‘s avonds … Lees verder “Terug naar… 25 oktober 1896”

Terug naar… 21 oktober 1896

De krant bespreekt de Amerikaanse presidentsverkiezingen: Nu de November-verkiezing nadert, neemt het gedrang om de stembus in de Vereenigde Staten toe. De zaken lijden natuurlijk door dezen niet alleen onstuimigen, maar vooral verbitterden partijstrijd, en tot millioenen en millioenen dollars stijgt de som welke de presidentsverkiezing aan de Republiek kost. Het is zeker de duurst … Lees verder “Terug naar… 21 oktober 1896”

Terug naar… 20 oktober 1896

Over twee jaar wordt prinses Wilhelmina ingehuldigd als koningin. Veel mensen waarom daarom al druk aan het sparen voor cadeaus die na de inhuldiging aan de jonge vorstin overhandigd kunnen worden. Het koninklijk huis heeft onlangs echter aangegeven dat eventuele cadeaus geweigerd zullen worden. De Amsterdammers lieten zich niet uit het veld slaan door zo’n … Lees verder “Terug naar… 20 oktober 1896”