Terug naar… 27 mei 1896

Ene Izak Samson (afgebeeld op bovenstaande foto) heeft de koninginnen “beledigd” tijdens hun bezoek aan Amsterdam op 23 april. Samson staat nu terecht voor majesteitsschennis. Wat Samson precies gedaan heeft? Hij heeft op een metalen fluitje geblazen toen de koninklijke stoet voorbij reed: ’t Koninklijk rijtuig passeerde op 9 à 10 meter van Samson. Deze laatste … Lees verder “Terug naar… 27 mei 1896”

Terug naar… 24 mei 1896

Het Handelsblad bevat een opvallend openhartige contactadvertentie. De schrijver, een jongmens van 30 jaar, wauwelt niet over karaktereigenschappen of hobbies maar zegt gewoon eerlijk dat hij een rijke vrouw zoekt: DAMES en OUDERS, Een JONGMENSCH, 30 jaar, knap voorkomen van zeer nette familie, onafhankelijke positie met voldoende inkomsten voor hemzelven, doch niet om daarop te … Lees verder “Terug naar… 24 mei 1896”

Terug naar… 22 mei 1896

In Groningen heeft een groepje Christenen kermisklanten proberen te lokken naar een stichtelijke bijeenkomst in het “onthouderskoffiehuis”. Niet zonder succes, want er kwamen meer dan 300 “orgeldraaiers, hardloopers, liedjeszangers, muzikanten, kunstenmakers, enz. enz.” opdagen. Op de uitnodiging was aangegeven dat er voor “ververschingen” gezorgd zou worden (waarschijnlijk de reden voor de grote opkomst). Deze werden “met … Lees verder “Terug naar… 22 mei 1896”