Vaccinazi’s

Gratis dagblad Spits wordt regelmatig vergeleken met WC-papier. Dat valt nog te bezien. Spits bevat van zichzelf al zoveel stront dat je onmogelijk er nog je gat mee kan afvegen.

Neem dit artikeltje uit de Spits van afgelopen dinsdag: ‘Vaccineren doet meer kwaad dan goed’. In dit onsamenhangende stuk worden allerlei gekken aan het woord gelaten over de inentingen tegen de Mexicaanse griep. Zonder enig kritisch weerwoord debiteren deze sujetten een bont scala aan leugens, halve waarheden en waandenkbeelden. Alsof de verlichting nooit heeft plaatsgevonden.

Zo beweert een neuropsycholoog, ene John Consemulder, dat het griepvaccin vol zit met schadelijke stoffen. Als voorbeeld noemt hij squaleen, een hulpstof die toegevoegd wordt om een effectieve immuunreactie te bewerkstelligen (waardoor je minder vaccin nodig hebt). Volgens hem kan deze stof auto-immuunziektes veroorzaken.

Een uitspraak die nergens op gebaseerd is. Squaleen is zeer uitgebreid getest op eventuele bijwerkingen. Bovendien worden vaccins met squaleen al sinds 1997 gebruikt. Tientallen miljoenen mensen zijn er inmiddels mee ingeënt. Het lijkt me daarom vrij onwaarschijnlijk dat deze stof ongemerkt allerlei nare ziektes veroorzaakt.

De neuropsycholoog (die in het artikel een ‘doctorandus’ genoemd wordt; alsof deze titel hem tot een expert maakt) vertelt ook dat ratten meteen verlamd raken als je ze inspuit met squaleen. Ik heb even gezocht in de literatuur, maar ik heb geen enkel wetenschappelijk artikel kunnen vinden waarin zulke resultaten beschreven worden. Wel kwam ik artikelen tegen waarin verslag wordt gedaan van ratten en muizen die auto-immuunachtige reacties vertonen als ze squaleen toegediend krijgen. Maar – zoals de auteurs van deze artikelen zelf benadrukken – je kunt op basis van deze resultaten onmogelijk beweren dat vaccins met squaleen auto-immuunziektes bij mensen kunnen veroorzaken. Bij de experimenten met dieren worden bijvoorbeeld veel hogere doseringen gebruikt, en ook de wijze van toediening verschilt. Bovendien zijn de gebruikte dieren vaak speciaal gekweekte mutanten die sneller ziektes ontwikkelen.

Maar de neuropsycholoog gaat nog verder. Volgens hem vertelt het RIVM ons niets over de risico’s van vaccinaties omdat ze “geheime afspraken” hebben met de farmaceutische industrie. (Elders op het internet beweert hij – echt waar! – dat het vaccinatieprogramma een genocidaal doel heeft en opgezet is door o.a. de CIA en nazi-wetenschappers.) Wat het belang kan zijn van de farmaceutische industrie om hun eigen klanten willens en wetens te vergiftigen, zegt hij er helaas niet bij.

Het stuk bevat tal van andere verzinsels (bijvoorbeeld dat vaccineren het immuunsysteem verzwakt) maar hier wil ik het even bij laten. Dat was wel weer genoeg aandacht voor de bewoners van paviljoen zeven.